wat zijn de symptomen van bursitis van de knie?

Bursitis van de knie is een inflammatoire aandoening die kan worden veroorzaakt door een directe verwonding, of kan langzaam ontwikkelen in de tijd. Er zijn drie bursa zakjes gevuld met vloeistof rond de knie, en wanneer ze ontstoken, symptomen beginnen te ontwikkelen. In eerste instantie zal de knie rood en beginnen gevoel warm aanvoelt. Naarmate de toestand verslechtert, zal de knie verschijnen gezwollen en pijn veroorzaken wanneer verplaatst of aangeraakt.

De twee meest voorkomende oorzaken van bursitis van de knie een direct trauma aan de knie of langdurig knielen op een harde ondergrond. De aandoening komt veel voor bij mensen die in beroepen die veel geknield op de baan, zoals dakbedekking nodig werken. De symptomen van bursitis van de knie zal variëren afhankelijk van de exacte oorzaak van de aandoening. In gevallen waarin de bursitis wordt veroorzaakt door een directe klap op de voorzijde van de knie, zullen de symptomen vrijwel direct na het letsel is opgelopen verschijnen. Als het wordt veroorzaakt door een repetitieve letsel, zoals routinematig en langdurig knielen, de symptomen zullen geleidelijk en over een langere periode worden weergegeven.

Medische professionals adviseren behandeling zodra de symptomen van bursitis beginnen te verschijnen. Hoe sneller de aandoening wordt behandeld, des te eerder zal de patiënt meestal terug te vorderen. Als vocht begint met de bouw in de slijmbeurs zakken, de knie zwelt op en begint te kwetsen. Bij aanraking, zal de gezamenlijke warm en zacht aanvoelen. In lichte gevallen, raden professionals in de gezondheidszorg met behulp van koude kompressen, het nemen van anti-inflammatoire medicatie, krijgen veel rust, en in sommige gevallen, het nemen van pijnstillers.

Wanneer de vloeistof in de bursa slijmbeurzen geïnfecteerd raakt, de zaak wordt ernstiger en de aandoening heet septic bursitis. In gevallen van septische bursitis, medische professionals te verwijderen vaak de vloeistof met een spuit en tests uitvoeren om te bepalen wat precies de oorzaak is van de infectie. Zij kunnen dan antibiotica dienovereenkomstig voorschrijven, en meestal intraveneus. In heel zeldzame gevallen, en als laatste redmiddel, de slijmbeurs zakjes worden volledig verwijderd. Afhankelijk van de ernst en de precieze oorzaak van de bursitis, moeten de symptomen verdwijnen binnen een week of twee, zolang de juiste zorg en behandeling worden toegediend.