wat zijn de meest voorkomende oorzaken van de witte vaginale afscheiding?

Witte vaginale afscheiding kan een normaal onderdeel van het vrouwelijke menstruatie cyclus. Zolang de witte afscheiding is dun en geurloos, moeten vrouwen niet bezorgd te zijn. Als een vrouw begint te ervaren witte afscheiding die is dik, klonterig en veroorzaakt jeuk, zou ze een infectie te hebben. Schimmelinfecties zijn een van de meest voorkomende oorzaken van witte vaginale afscheiding. Sommige seksueel overdraagbare ziekten, zoals chlamydia en gonorroe, ook abnormale vaginale afscheiding veroorzaken.

Gedurende verschillende delen van de menstruele cyclus, de vagina produceert ontlading als een natuurlijke manier van het verzorgen van zichzelf. Vrouwen kunnen helder of wit vaginale afscheiding in hun slipje van tijd tot tijd te zien. Sommige vrouwen produceren van nature meer ontlading dan anderen. Als de ontlading een vrouw pijn niet veroorzaakt en niet beschikt over een vieze geur, is er meestal geen reden voor haar om te worden gealarmeerd.

Als witte afscheiding van een dikkere aard weergegeven, kan dit wijzen op een infectie zijn. Vaginale schimmelinfecties optreden wanneer de balans tussen goede en slechte bacteriën in de vagina wordt afgeworpen. Gemeenschappelijke triggers van een infectie zijn onder andere het gebruik van antibiotica, douchen en zwangerschap.

Dikke witte vaginale afscheiding is een klassiek symptoom van een schimmelinfectie. Andere symptomen zijn jeuk, vaginale branden, een vieze geur en pijn van geslachtsgemeenschap. Als een vrouw een infectie eerder heeft gehad, zou ze in staat zijn om zichzelf te behandelen met een over-the-counter schimmelinfectie crème. Vrouwen die nog nooit een schimmelinfectie hebben meegemaakt moet hulp zoeken bij een gynaecoloog als zij symptomen van een infectie te ontwikkelen.

Een gynaecoloog kan een recept crème die in de vagina van de vrouw voor het slapengaan kunnen worden ingevoegd voorschrijven. Een andere optie is voor de arts om een ​​orale medicatie voor de behandeling van de infectie voorschrijven. Een gezonde vrouw moet schimmelinfectie-vrij binnen een paar dagen van het starten van haar voorgeschreven behandeling.

Bacteriële vaginose en vele seksueel overdraagbare ziekten zoals chlamydia en gonorroe kunnen ook vaginale afscheiding veroorzaken. Om deze reden is het belangrijk voor patiënten om eerlijk te zijn met hun arts over hun seksuele geschiedenis. Het verlaten van een seksueel overdraagbare ziekte onbehandeld kan eileiderontsteking en reproductieve problemen veroorzaken.

Gist-infecties kunnen worden voorkomen door het beoefenen van gezonde gewoonten thuis. Vrouwen moeten niet Douches. De vagina is ontworpen om natuurlijk zichzelf te reinigen. Het is ook belangrijk voor vrouwen om uit natte badpakken te veranderen onmiddellijk na het zwemmen. Een te vochtige vaginale gebied kan toestaan ​​dat een infectie kan gedijen.

Vrouwen die last hebben van chronische schimmelinfecties moet een arts over langdurige behandeling praten. Het kan ook nuttig zijn voor chronische infectie patiënten om extra yoghurt en knoflook toe te voegen aan hun dieet, omdat deze voedingsmiddelen helpen bij het bestrijden gist. Als een vrouw weet dat ze gevoelig is voor schimmelinfecties, zou ze kunnen profiteren van vragen haar arts voor een mondelinge behandeling van de gistbesmetting pil wanneer een ronde van antibiotica wordt voorgeschreven.