Wat kan ik verwachten tijdens de seks na een vasectomie?

De meeste initiatiefnemers van vasectomies beweren dat seks na een vasectomie is niet anders dan seks voor de operatie. In het ideale geval de enige seksuele functie beïnvloed is de vruchtbaarheid, niet erecties of sex drive. Seks kan beginnen vaak zodra een week na de operatie, hoewel veel mensen ervoor kiezen om te wachten langer als gevolg van aanhoudende ongemak. Op de lange termijn, de ervaring is vaak volledig hetzelfde als seks voor een vasectomie, maar voor sommige mensen kan het zeer verschillend zijn, en elk geval is uniek. Wanneer complicaties optreden, kan het lang duren voor de seks weer normaal is, en voor sommige mensen, herstel niet mogelijk is.

Meestal, geslacht voor en na een vasectomie is in principe hetzelfde. Sommige blauwe plekken en pijn kan aanwezig zijn onmiddellijk na de operatie, dus het is een goed idee van geslachtsgemeenschap te onthouden totdat de directe effecten van de operatie zijn verstreken. Vaak geslacht onmiddellijk na vasectomie gepaard gaat met pijn, die meer uitgesproken tijdens de geslachtsgemeenschap zijn.

In gevallen waarin er complicaties, zoals in gevallen van post- vasectomie pijnsyndroom, kan seks uiterst pijnlijk zijn. Sommige mannen vinden dat de symptomen van deze aandoening minder ernstig worden na verloop van tijd, maar anderen vinden dat de pijn of ongemak nooit volledig verdwijnt. Pijn als gevolg van post-vasectomie pijnsyndroom kan constant zijn of kan specifiek zijn voor seksuele functies of lichamelijke activiteit. Als de pijn optreedt na een vasectomie buiten de herstelperiode, is het een goed idee om contact op met een medische professional.

Sex na een vasectomie kan ook psychologisch anders zijn, omdat veel mensen voelen zich bevrijd van de zorgen van de zwangerschap. Met minder stress verbonden aan seks, kunnen mensen voelen zich meer enthousiast over de wet. Partners van de mannen die vasectomies hebben gehad voelen zich vaak gewekt door de inzet van de man heeft geleverd aan de relatie, wat kan leiden tot een actiever seksleven. Aan de andere kant, sommige studies blijkt dat mannen kunnen ervaren een licht verminderde seksuele drive.

Het belangrijkste ding om te begrijpen over het hebben van geslachtsgemeenschap na een vasectomie is dat het gebied heeft tijd nodig om te genezen. Als zodanig is het zeer belangrijk om de instructies van de medische professional te volgen, zelfs als er een man klaar om seks te hebben voelt of wordt gewekt. Veel mannen willen onmiddellijk bezighouden met geslachtsgemeenschap gewoon om ervoor te zorgen dat alles werkt nog steeds, maar dit is geen goed idee. Bovendien steriliteit niet onmiddellijk na een vasectomie, dus het gebruik van anticonceptie voor een paar weken is nog steeds belangrijk.