wat is hiv?

Menselijke Immunodeficiency Virus (HIV) is een retrovirus waarvan de T-cellen aanvallen op het immuunsysteem. Ongehinderd toelaten door het lichaam lopen, HIV-infectie leidt gewoonlijk tot verworven immunodeficiëntiesyndroom (AIDS), een aandoening die dodelijk zonder behandeling. Het virus werd voor het eerst in de jaren 1980 en het was bekend een aantal alternatieve namen waaronder menselijke T-lymfotroop virus-III (HTLV-III),-lymfadenopathie geassocieerd virus (LAV) en AIDS-geassocieerde retrovirus (ARV). Met ingang van 2008, is er geen remedie voor deze infectie.

Infectie met HIV optreedt als gevolg van contact met lichaamsvloeistoffen als bloed, sperma, vaginale afscheiding en moedermelk. Speeksel lijkt niet het virus dragen, maar als er wonden in de mond, het kan aanwezig zijn het speeksel zijn. Zodra HIV treedt het lichaam, het retrovirus hijacks T-cellen, waardoor ze replicaties produceren en transporteren van het virus in het lichaam. Net als andere retrovirussen, HIV draagt ​​het genetische materiaal RNA in plaats van DNA.

Door het kapen T-cellen, HIV maakt deze cellen niet beschikbaar voor het immuunsysteem. Als gevolg hiervan, het virus verzwakt het immuunsysteem, waardoor de patiënt het risico op het ontwikkelen van een opportunistische infectie. Als een patiënt besmet met het virus een opportunistische infectie ontwikkelt, wordt hij of zij gediagnosticeerd met Acquired Immune Deficiency Syndrome. Het verschil tussen HIV en aids is dat HIV is een virus, terwijl AIDS is een verzameling van infecties en symptomen veroorzaakt door de infectie.

Het risico van besmetting met HIV kan sterk worden verminderd of voorkomen door voorzichtig in situaties waar lichaamsvloeistoffen kunnen worden uitgewisseld. Met behulp van bescherming barrière tijdens seksueel contact wordt ten zeerste aanbevolen, zoals het dragen van handschoenen in de instellingen waar het bloed aanwezig kunnen zijn, zoals een auto-ongeluk.

Een bloedonderzoek kan worden gebruikt om te controleren op de aanwezigheid van HIV in het lichaam. Veel artsen gebruiken wang swabs voor het testen, in een techniek die is minder invasief dan een bloedtest. Regelmatig testen is sterk aanbevolen, zodat het virus kan vroeg worden gevangen. Bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kan expressie van HIV in het lichaam worden geremd, vertragen of voorkomen van de ontwikkeling van AIDS. In ongeveer 1% van de gevallen een infectie niet in slaagt zich te ontwikkelen tot aids. Patiënten die in dit kleine categorie vallen, staan ​​bekend als niet-progressors.

Sommige mensen zijn besmet met HIV zonder zich daarvan bewust is. Een infectie kan leiden tot symptomen veroorzaken als een loopneus, hoofdpijn, hoesten, of misselijkheid, of het virus kan helemaal geen symptomen veroorzaken. Tenzij regelmatig testen wordt gebruikt om te controleren of het virus, kan HIV niet worden gediagnosticeerd tot na opportunistische infecties bij hebt ingesteld, waardoor AIDS. Een aantal voorwaarden zijn kenmerken van AIDS, met inbegrip van Kaposi-sarcoom, Pneumocystis pneumonia, nachtelijk zweten, cytomegalovirus, en toxoplasmose. Deze voorwaarden zijn in de eerste plaats te slaan mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, zoals kankerpatiënten en ouderen, en wanneer ze verschijnen in iemand die verder gezond, zijn ze meestal wijzen op de aanwezigheid van een HIV-infectie.