wat is het verschil tussen de rechter hersenhelft en linker brein?

De hersenen is verdeeld in twee helften, de rechter hersenhelft en linker hersenen. Het is een zeer complexe structuur, maar een moderne theorie suggereert dat elke kant is verantwoordelijk voor een ander soort denken. Het is zeer moeilijk om de twee structuren te scheiden, maar experimenten hebben aangetoond dat een zijde meer activiteit voor specifieke soorten hersenactiviteit dan de andere.

Volgens deze theorie, de rechter hersenhelft is verantwoordelijk voor willekeurige, intuïtieve, holistische, synthetiseren en subjectieve denken. De linker hersenhelft is verantwoordelijk voor: logica, sequentiële, rationele, analytische en objectief denken. Elke persoon heeft een bias, op basis van hoe ze gebruik maken van de rechter hersenhelft en linker hersenen om problemen op te lossen.

Mensen die een rechter hersenhelft dominantie eerst van toepassing creativiteit om problemen op te lossen. Ze zijn meer afhankelijk van intuïtie en snel begrijpen het algemene beeld van de situatie. In de regel, rechter hersenhelft denkers zijn niet erg detail-oriented.

Linker hersenhelft dominant mensen liever reden boven alles. Zij maken gebruik van rationele logica om de identiteit van de oorzaak van een probleem en dan na te denken over hoe het op te lossen. Als algemene regel geldt, linker hersenhelft denkers zijn detail-oriented.

Het onderscheid tussen de functies van de rechter hersenhelft en linker hersenhelft werd eerst gemaakt tijdens de vroege pogingen om de oorzaken van spraak te identificeren. Een autopsie van een patiënt met een ernstige spraakstoornis toonde een grote tumor aan de linkerkant van de hersenen. Deze tumor veroorzaakt de patiënt de mogelijkheid om een ​​logische gedachtegang te maken te verliezen, hoewel het behoud van het vermogen om te spreken.

Nader onderzoek en onderzoek wees uit een diepe correlatie tussen de gebieden van de hersenen de activiteit en specifieke types van taken. Dit gebied van onderzoek is sterk gegroeid, zoals werken aan revalidatie na een beroerte en hersenletsel behandeling steeds meer important.The meer we weten over de manier waarop de rechter hersenhelft en de functie van de linkerhersenhelft, de betere behandeling plannen die we kunnen creëren om te helpen deze patiënten te herstellen.

Het verschil tussen rechter hersenhelft en linker hersenhelft is echt een van voorkeur. Beide secties normaal functioneren en moeten samenwerken op uiteenlopende taken. De persoonlijke voorkeur dat we laten zien tussen details en algemeenheden zijn gerelateerd aan welke kant van de hersenen we de voorkeur aan. Veel fysiologen verwerpen dit idee van halfrond dominantie en wijzen erop dat deze voorkeur is één van de persoonlijkheid. Een persoon kan worden getraind om beide zijden te gebruiken om een ​​voldoende niveau van vaardigheid dat er geen duidelijke voorkeur.