wat is de behandeling voor een vergrote nieren?

De behandeling van een vergrote nier hangt meestal af van wat de oorzaak van de uitbreiding in de eerste plaats, maar vaak is een combinatie van geneesmiddelen en meer invasieve procedures zoals drainage vloeistof en, indien nodig, chirurgische ingreep. Het doel is meestal om de onderliggende aandoening meer op te lossen dan het is om gewoon te krimpen de nier terug naar de normale grootte. Als zodanig is het krijgen van een nauwkeurige diagnose is een cruciale eerste stap. Vergrotingen kan gebeuren voor een aantal redenen, en wat werkt om een ​​oorzaak te genezen is misschien niet zo effectief voor iets anders.

Vergrote nieren, zijn meestal niet iets dat mensen merken meteen, en ze niet altijd behandeling vereisen. Soms is het orgel zwelling wordt veroorzaakt door een tijdelijke infectie, en in deze gevallen zal het vaak weg te gaan op zijn eigen. Aandoeningen zoals polycysteuze nierziekte kan ook een oorzaak zijn, maar, net als bepaalde vormen van kanker. Beide zaken vereisen potentieel agressieve behandelingen om voor patiënten om gezond te blijven.

Mensen die lijden aan alcoholisme of die overmatig drinken kan ook weefselbeschadiging en littekens die kunnen leiden tot zwelling veroorzaken. Of de uitbreiding kan worden verminderd en, zo ja, hoe, is meestal iets dat een zorgaanbieder bepaalt, zodra de oorzaak is gevonden. In de meeste gevallen de zwelling is slechts een symptoom van een groter probleem.

Antibiotisch drug zijn zeer voorkomende behandelingen voor vergrote nieren, die gebeuren als gevolg van een infectie. Pyelonefritis, beter bekend als nier-infectie wordt veroorzaakt door de bacterie Escherichia coli. Een van de symptomen van pyelonephritis is vergroot en pijnlijke nieren. Afhankelijk van de ernst van de infectie, worden antibiotica meestal genomen voor maximaal 14 dagen. Voor mannen wier infecties zijn gerelateerd aan de gang zijnde prostaatinfecties, kan de behandeling duren tot zes weken. Zoals bij elke antibiotica cursussen, het is belangrijk voor patiënten om het hele recept, zelfs als ze beginnen zich beter te voelen deel weg door te nemen. Antibiotica blijven werken, zelfs nadat de symptomen verdwenen zijn, en voortijdig stoppen van de infectie kan om terug te komen nog sterker dan het was voordat daadwerkelijk veroorzaken.

Een andere oorzaak van vergrote nieren een metabole aandoening genaamd amyloïdose. De aandoening ontstaat wanneer amyloïde proteïnen te bouwen in menselijke organen zoals de nieren. Zodra er voldoende amyloïde eiwit hoopt zich op in de omliggende weefsels, de aandoening veroorzaakt uitbreiding en zwelling. Verschillende behandeling opties, waaronder stamceltherapie en, bij gelegenheid, bepaalde kanker drugs zijn beschikbaar om ernstige complicaties bij mensen die last hebben van deze en verwante aandoeningen te voorkomen.

Amyloïdose is niet een vorm van kanker, maar chemotherapie en anti-inflammatoire middelen is aangetoond dat ze helpen om te voorkomen dat schadelijke afzettingen van het verzamelen in verschillende weefsels en organen. Perifere stamceltransplantatie is een andere mogelijke behandelingsoptie. Stamceltransplantatie gaat gepaard met hoge dosis chemotherapie en transfusie bij zieke en beschadigde cellen te vervangen. Deze procedure wordt meestal gereserveerd voor agressieve vormen van de ziekte als gevolg van de ernstige risico’s die ervan uitgaat. Natuurlijk, chemotherapie en soms ook straling worden vaak voorgeschreven in gevallen waarin de uitbreiding van de nier daadwerkelijk is te wijten aan kankergroei die ofwel zijn begonnen in die organen of zijn er verspreid.

Soms zwelling veroorzaakt door vochtophoping in de nieren die moet worden afgevoerd, en in deze gevallen katheters of subcutane pompsystemen kunnen de beste behandelingsopties. Een aandoening die bilaterale hydronephrosis is een voorbeeld van een dergelijke aandoening. In deze gevallen is de urineverzamelinrichting structuren van één of beide nieren kan afwateren in de blaas. De gebruikelijke dader is een obstructie van een soort, zoals een vergrote prostaat. Met behulp van een Foley katheter om de obstructie te omzeilen zal zeer waarschijnlijk de symptomen te verlichten en moeten de nieren voor de gezondheid en normale grootte te herstellen, al is het vaak het geval dat de obstructie zelf ook zal moeten worden behandeld en waarschijnlijk verwijderd om de effecten om langdurige zijn.

Aftappen van de blaas nephrostomie buizen ander soortgelijk behandelingsoptie. De buizen worden typisch hetzij ingebracht door de huid of direct in de urineleiders geplaatst via stents. Ureters zijn de anatomische structuren die fysiek de nier en de blaas sluit. Zodra de oorzaak van de blokkering wordt behandeld en verwijderd dienen uitbreiding verdwijnen.

In bepaalde gevallen is een operatie is de beste manier om zowel de zwelling te verminderen en de kans dat de uitbreiding zal terugkeren voorkomen. Het is meestal beschouwd als een meer extreme optie en heeft de neiging alleen voor mensen die aanhoudende uitbreiding problemen, of wanneer de uitbreiding onmiddellijk levensbedreigend aan te bevelen. Chirurgie is vaak de meest aantrekkelijke optie wanneer er een soort van grote verstopping of obstructie die niet voldoende kan worden behandeld met medicijnen of afvoerleidingen, tumoren zijn een voorbeeld en cysten andere.

Een aandoening bekend als polycystische nierziekte vereist soms chirurgische ingreep. Deze ziekte wordt gekenmerkt door diverse cysten of met vloeistof gevulde gezwellen die aan de wanden en inwendige weefsels van het orgaan weergegeven. Ze zijn meestal goedaardig en niet veel problemen veroorzaken als ze klein, maar als er veel van hen en wanneer ze groeien ze kunnen leiden tot grote problemen. Veel chirurgen zijn in staat om cyste gezwellen vallen met lasers, die minder invasief kunnen zijn dan meer gecompliceerde operaties, maar dragen nog steeds een aantal risico’s en mogelijke bijwerkingen.